PRIRODNE VOĆNE RAKIJE I LIKERI





Spravljeni na tradicionalan način po starim obiteljskim receptima, nastali su proizvodi iznimne kvalitete koje smo do sada proizvodili samo za poznanike i prijatelje. Njihovo zadovoljstvo bio je poticaj da ove prirodne kapljice ponudimo svim ljubiteljima izvornih domaćih proizvoda.

Prirodne voćne rakije proizvode se finom destilacijom fermentiranih voćnih komina u starinskim bakrenim kotlovima.

Pored relativno neutralne arome, voćne rakije odlikuje fini voćni okus. Kvalitetne voćne rakije mogu se konzumirati rashlađene kao aperitiv, a idealne su i za izradu likera ili kao baza za koktele.

Stoga su kao nadopuna prirodnim voćnim rakijama Šljivovici, Kruški, Lozi, Smokvi i Jabuci u ponudi još i Travarica oplemenjena dalmatinskim aromatskim ljekovitim travama, te likeri Višnjevac, Orahovac i Medica.



Tradicionalna hrvatska prirodna voćna rakija dobivena destilacijom probranih zrelih plodova šljive. Šljivovica je sinonim za rakiju diljem svijeta, a karakterizira je izrazita pitkoća, te specifičan okus s izraženom aromom i mirisom šljive. Preporučamo servirati rashlađenu kao aperitiv, ili neposredno nakon jela kao digestiv.

Prirodna biljna rakija dobivena maceracijom dvanaest vrsta dalmatinskog aromatskog ljekovitog bilja (pelin, vrijesak, komorač, matičnjak, menta, borovica, ruta..) u finom destilatu od komine grožđa.

Aromatičnim travama Dalmacije duguje vrlo bogatu i izraženu aromu. Idealno ju je konzumirati rashlađenu, kao aperitiv ili digestiv.



Loza je prirodna voćna rakija dobivena destilacijom mladog vina i komine plemenitog grožđa. Kristalne je boje, finog mirisa zrelog grožđa, te blagog i zaobljenog okusa. Preporučamo konzumirati rashlađenu kao aperitiv.



Prirodna voćna rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i finom destilacijom komine jabuka. Rakija od jabuka kvalitetno je alkoholno piće koje se može konzumirati ohlađeno kao aperitiv, a izvrsna je kao baza za pripremu koktela i voćnih ili biljnih likera. Preporučamo konzumirati rashlađenu kao aperitiv.



Prirodna voćna rakija dobivena destilacijom komine visokokvalitetnih suhih dalmatinskih smokava oplemenjena maceracijom suhih smokava koje joj daju prepoznatljivu zlatno-žutu boju i bogatu aromu. Idealno ju je konzumirati rashlađenu, kao aperitiv ili digestiv.



Višnjevac je prirodni voćni liker proizveden od destilata jabuke i probranih plodova nekoliko sorti višnje s naglaskom na maraski. Višnja maraska daje mu zavidnu tamnocrvenu boju, iznimno bogatu aromu i osebujan okus. Najbolje je poslužiti ga rashlađenog kao aperitiv ili digestiv.



Prirodni voćni liker proizveden maceracijom zelenih plodova oraha u finom destilatu jabuke uz dodatak šećera i aromatskog bilja. Spravljen po tradicionalnom receptu samo je grubo filtriran, stoga je moguć nastanak finog taloga. Liker od oraha izvrstan je za sve vrste želučanih tegoba, a poslužuje se rashlađen kao aperitiv ili digestiv, odmah nakon jela.



Prirodni liker spravljen po tradicionalnoj recepturi maceracijom meda u finom destilatu jabuke. Prepoznatljivog je blagog okusa, mirisa i boje meda. Medica, svojim blagotvornim svojstvima čini idealno piće dobrodošlice ili aperitiv. Preporučamo poslužiti bez dodataka, toplu ili rashlađenu.

...

Rakije i likeri dostupni su u pakiranjima od 0,7l, 0,2l i 0,1l. Na sve boce s naljepnicama moguće je ručno napisati naziv grada ili mjesta.

Pored klasičnog pakiranja dostupno je i suvenir pakiranje u 0,2l triangle boci sa slikom grada ili mjesta ukrašeno mješavinom pijeska i sedefa, te ručno napisanim nazivom grada ili mjesta. Svaka boce popraćena je odgovarajućom privjesnicom.